Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/multis/public_html/jpf.uzickopozoriste/images/780
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/780

Napraviti svoje malo pozorište

07 Nov

U okviru Pratećeg programa JPF na Maloj sceni izvedena je predstava „Slučaj Harms“ nastala na trećoj godini studija kao ispit glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Među akterima je Užičanka Vanja Kovačević koja je inicirala dolazak ove predstave na Festival.

-Predstava se već dve godine izvodi u studentskom pozorištu „Promena“ na Akademiji u Novom Sadu. Radili smo je ozbiljno zahvaljujući profesorki Jasni Đuričić od koje smo mnogo naučili ne samo o pozorištu, već i o životu. Ona podstiče i da svako u svom gradu organizuje gostovanje, zato sam ja bila inicijator nastupa u Užicu i prezadovoljni smo organizacijom i prijemom, ocenjuje Vanja Kovačević.

Upravo na ovoj sceni Vanja je napravila prve glumačke korake koje sada brusi na Master studijama. Seća se da je želja da se bavim glumom počela vrlo rano i da je vremenom samo rasla, tako da je prijemni ispit položila iz prvog puta i našla se među 9 odabranih na Akademiji u Novom Sadu.

-Bavila sam se deset godina glumom u Užicu u školi Tanje Jovanović i uz nju sam praktično odrasla u pozorištu. Taj miris pozornice odlično prepoznajem, vraća me u detinjstvo i mnogo sam srećna što smo igrali ovde. Mislim da je ovaj festival najznačajniji kulturni događaj u gradu i mnogo me raduje što su Užičani i dalje gladni pozorišta, što je puna sala, kaže Vanja i dodaje da ne zna da li će ostati u Novom Sadu.

- Samo je važno raditi posao pošteno i voleti ga do kraja, a mislim da je svaka sredina dobra, bila velika ili mala, da onaj koji voli glumu u njoj napravi „svoje malo pozorište“, zaključuje Vanja Kovačević.

Užička publika osetila je takav pristup i kroz predstavu „Slučaj Harms“ koju su Vanja i njene kolege: Staša Blečić, Aljoša Đidić, Nikola Knežević, Ksenija Mitrović, Tamara Šustić, Isidora Vlček, Ana Rudakijević i Stefan Beronja izneli sa žarom u prepunoj Sali Male scene NP Užice i sa pozornice ih ispratila dugim aplauzom.

 

Video sadržaj

Galerija

{gallery}780{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu