Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika

SVE JE FUNKCIONISALO KAO SAT

12 Nov

Ovde sve funkcioniše kao sat, ocenio je predsednik žirija Nebojša Romčević, dramski pisac iz Srbije, na konferenciji za novinare na kojoj je žiri objavio odluke o dobitnicima Ardaliona, nagrada Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Svi članovi žirija nose lepe utiske o JPF.

- Osećamo se dobrodošli i imamo priliku da vidimo ono što je presek pozorišne sezone u regionu- rekao je prof. dr Nebojša Romčević o organizaciji Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Nekada je taj presek fantastičan, nekada je korak unazad ali sve je to ono što se događa u našim pozorištima.

- Zaista mislim da je publika sjajno reagovala, meni je ovo drugo učestvovanje u žiriju i mislim da je sve pozitivno prošlo- ocenio je Miroljub Aranđelović Rasinski, kompozitor iz Srbije.

-Užički festival je poseban po atmosferi koji ima i mislim da su Bitef i Sterija izgubili taj duh zajdništva koji se ovde vidi, gde publika sa ljudima oko festivala diše sedam dana, ocenila je dr Mia David, arhitektica i scenografkinja iz Srbije.

- Na regionalnoj teatarskoj mapi ovaj festival je više nego potreban, rekao je doc. dr Hazim Begagić, pozorišni poducent iz BiH. -On je po svemu jedinstven, to je festival koji se ne ograničava na autora već na dobre predstave koje se produciraju na ovim prostorima. Begagić dodaje da se o festivalu zna u regionu, o njemu se priča, on je dostigao visoku razinu kada je u pitanju ugled i renome i među strukom i publikom.

- Užički festival je jedan od najznačajnijih festivala u regionu i kao takav ima fantastičnu sinergiju publike, predstava, odnosno čitave atmosfere koju ovaj grad daje tokom festivala, ocenila je Ana Vukotić, rediteljka iz Crne Gore.
Jugoslovenski pozorišni festival se zahvaljuje stručnom žiriju na predanom radu kako bi devet Ardaliona stigle u ruke najuspešnijih učesnika XIX festivala.

Posebno se zahvaljujemo:
• svim učesnicima koji su nadahnuto nastupili na ovogodišnjem pozorišnom prazniku u Užicu,
• Ministarstvu kulture, Gradu Užicu i prijateljima koji su finansijski podržali Jugoslovenski pozorišni festival,
• Publici koja je aplauzima nagradila goste i učinila da ovaj Festival zadrži epitet jednog od 3 najbolja u zemlji.

Želimo vam mnoštvo divnih pozorišnih iluzija u godini pred nama i vidimo se na XX Jugoslovenskom pozorišnom festivalu!

Video sadržaj

Galerija

{gallery}419{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu