Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/multis/public_html/jpf.uzickopozoriste/images/1077
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1077

Majstor i Margarita

21 Apr

U okviru akcije #OstaniKodKuće Narodno pozorište Užice na svom youtube kanalu od večeras emituje snimak devete odabrane predstave. Publika će imati priliku da vidi inscenaciju dela “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova u režiji Aleksandra Saše Lukača. Roman, a i predstava, sadrže istovremeno crni humor i ljubavnu priču, filozofsku zagonetku i fantastiku.

Da je Bulgakovljev roman upečatljivo adaptiran i prilagođen za scenu potvrdili su kritičari 15. Jugoslovenskog pozorišnog festivala koji su je uvrstili u zvanični repertoar. Marko Botić je tom prilikom rekao:” Ova predstava me ubijedila da užičko pozorište mnogo može i sve to hoće. Rijetko koje pozorište se odluči da ovaj komad postavi na scenu. "Majstor i Margarita" su nekoliko puta igrani u Hrvatskoj i sve su predstave propale zbog niza nedostataka. Kako su Užičani uspjeli pravo je čudo”.

Predstava je premijerno izvedena 10. septembra 2009. i na 46. Festivalu “Joakim Vujić” donela je nagrade za glumu Bojani Zečević i Nemanji Jovanoviću, a za najbolju muziku Miroljubi Aranđeloviću Rasinskom.

Scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, kostimografiju Snežana Kovačević, scenski pokret Ivica Klemenc, a muziku, kako je već rečeno, čest saradnik užičkog pozorišta Miroljub Aranđelović Rasinski. U predstavi igraju:Vahidin Prelić, Ana Bretšnajder, Slobodan Ljubičić, Vladimir Kurćubić, Bojana Zečević, Divna Marić, Ivana Pavićević Lazić, Biljana Zdravković, Svetislav Jelisavčić, Momčilo Murić, Nemanja Jovanović, Tijana Karajičić i Slobodan Filipović.

Slađana Vasiljević

Galerija

{gallery}1077{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu