Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/multis/public_html/jpf.uzickopozoriste/images/1064
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/1064

"Kako život" u Nacionalnom teatru

25 Nov

Predstava „Kako život“ koja je izvedena u čast nagrađenih na 24. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu, biće premijerno igrana pred beogradskom publikom u petak, 29. novembra u 20,30 na na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Tekst jedne od najproduktivnijih hrvatskih dramatičarki Nine Mitrović doživeo je veliki uspeh u Hrvatskoj 2018, da bi premijerno u Srbiji bio postavljen u maju 2019. na sceni užičkog pozorišta u režiji Slavenka Saletovića.

„Kako život“ govori o ljubavi i usamljenosti. Akteri drame sreću se u staračkom domu, a „radnja teče kao i život, bez stajanja“ kako kaže autorka Nina Mitrović. Uz puno emocija, iskrenosti, strahova i nadanja, junaci drame proživljavaju zajedno poslednje dane, prepoznaju ljubav, lepotu, životne prioritete. Smenjuju se vedrina i melanholija, tako da se publika i smeje i plače na izlasku.

Narodno pozorište Užice sve do kraja marta 2020. nastupaće na gostujućim scenama, jer su odmah po završetku 24. JPF "Bez prevoda" počeli radovi na rekonstrukciji pozorišne zgrade radi poboljšanja energetske efikasnosti. Kako je zgrada zaštićena kao deo ambijentalne celine Trga partizana, radovi se izvode sa unutrašnje strane. Projekat je vredan 225.000 evra, od čega je EU obezbedila 150.000 evra, a ostatak grad Užice.

Slađana Vasiljević

 

Galerija

{gallery}1064{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu