Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu - FESTIVAL BEZ PREVODA

Dokle pogled seže
Ivanov
Moja fabrika

Svaka ideologija bira kostim

13 Nov

Velika mi je čast da sam dobila ovu nagradu kao što mi je bila velika čast da sam deo autorskog tima „Kavkaskog kruga kredom“, da su me zvali reditelj Paolo Mađeli i dramaturginja Željka Udovičić Pleština. Želim se zahvaliti organizatorima ovog festivala, Narodnom pozorištu Sarajevo i Sceni MESS i nadam se da se vidimo opet nekada sa drugom predstavom, rekla je Lejla Hodžić, nagrađena Ardalionom za najbolju kostimografiju 24. JPF „Bez prevoda“.

-Kostimografija Lejle Hodžić pokazuje dosledno sproveden likovni rukopis ispoljen u izboru teksture materijala i kolorističkih detalja. Značenjski sloj kostimografije odslikava  užase rata, zapravo vidimo kako neki njegovi delovi postaju artefakti zločina i da svaka ideologija bira kostim za poneti umesto čoveka koga treba spasiti, obrazložio je odluku stručni žiri.

Lejla Hodžić trenutno sarađuje na projektu sa Dinom Mustafićem i kada mu je prenela vest o nagradi reditelj Mustafić joj je rekao “Idi odmah!”, kroz osmeh prepričava dobitnica Ardaliona radost svih prijatelja i brojne pozive i čestitke koje je primila zbog postignutog uspeha.

Slađana VasiljevićGalerija

{gallery}1052{/gallery}

Festivali (1-12)

Festivali (13-24)

Ardalioni

Sve o tekućem festivalu

Zbirni izveštaji i ankete

Budimo na vezi

  • Trg partizana 12
    31000 Užice, Srbija.
  • centrala (031)
    522-097, 519-966

Festival na Facebooku

Festival na Twitteru

Festival na Instagramu

Festival na Youtubu